Overschoenen voor een betere hygiëne

Overschoenen

Op zoek naar meer hygiëne op de vloeren van binnenruimtes? Of bescherming van schoenen tegen vocht en vuil? Dan zijn overschoenen dé oplossing!

Overschoenen zorgen voor meer hygiëne en houden ruimtes schoon waar mensen van buiten naar binnen lopen. De schoenhoezen houden vloeren schoon en zijn noodzakelijk op locaties waar hygiëne een grote rol spelen. Denk aan kinderdagverblijven, ziekenhuizen, thuiszorg en zwembaden. De overschoenen zijn voor gewone schoenen en voor werkschoeisel.

Daarnaast beschermen de schoenhoesjes jouw schoenen tegen vocht en vuil. Een bezoek aan een zwembad? Geen probleem, jouw schoenen blijven droog door het gebruik van schoenhoesjes!

Overschoenen nodig? Koop dan hier direct schoenhoesjes! Wil je meer informatie over schoenhoesjes? Lees dan verder!

 

Soorten Schoenhoesjes

Er is een breed scala aan soorten overschoenen, met verschillende toepassingen. De bekendste zijn de blauwe plastic wegwerp schoenhoesjes. Deze waterdichte schoenhoesjes worden vaak gebruikt in zwembaden en in de zorg.

Ook zijn er herbruikbare schoenhoesjes, gemaakt van nylon. De herbruikbare overschoenen zijn regelmatig terug te vinden op kinderdagverblijven. Daarnaast zijn er schoenhoesjes die waterdicht zijn en ook schoenhoesjes met een antislip zool.

 

Wegwerp Schoenhoesjes

De blauwe wegwerp schoenhoesjes zijn de meest bekende schoenhoesjes. Deze schoenhoesjes ben je mogelijk al een keer tegengekomen in zwembaden en heb je zelf al eens aangehad. De schoenhoesjes zijn waterdicht en hebben een ruw profiel, wat zorgt voor een antislip functie.

De meeste schoenhoesjes zijn relatief dun en hebben een dikte van 25 mu (micron). Deze scheuren jammer genoeg erg snel. Wij adviseren daarom altijd te kiezen voor schoenhoesjes met een minimale dikte van 40 mu.

 

Plastic wegwerp schoenhoesjes kopen? Klik dan hier!

Blauwe wegwerp SchoenhoesBlauwe wegwerp Schoenhoes

 

Herbruikbare Schoenhoesjes

Een veel duurzamer alternatief voor overschoenen zijn de herbruikbare schoenhoesjes. Deze overschoenen zijn gemaakt van Nylon en worden voornamelijk gebruikt in kinderdagverblijven. Ze worden daarom ook weleens “creche sloffen” genoemd.

De herbruikbare schoenhoezen houden het vuil buiten de deur en zorgen dus voor extra hygiëne. Deze overschoenen zijn voor gewone schoenen, maar kunnen ook gedragen worden over werkschoeisel. De schoenen hebben een antislip zool welke zorgen voor extra grip.

Koop hier herbruikbare schoenhoesjes!

 

Waar worden schoenhoesjes voor gebruikt

De blauwe schoenhoesjes voor de zwembaden; iedereen kent ze wel. Ze houden jouw schoenen droog en de vloer bij het zwembad schoon.

Maar de overschoenen kennen nog veel meer toepassing. De schoenhoesjes zijn namelijk een essentieel onderdeel van de persoonlijke beschermingsmiddelen en dragen bij aan de hygiëne en veiligheid. Overschoenen worden daarom gebruikt in veel verschillende industrieën, zoals in de medische sector, de voedingsindustrie en de schoonmaakbranche.

 

Schoenhoesjes voor het zwembad

De overschoenen voor het zwembad zijn waterdicht en gemaakt van chlorinated polyethyleen, in het kort “CPE”. Dit is een waterdicht plastic en daarom het populairst bij de zwembaden. De blauwe waterdichte schoenhoesjes worden ook wel “CPE shoe covers” genoemd.

Tip: Let bij de aanschaf van zwembad schoenhoesjes op de dikte van het materiaal. De dikkere schoenhoesjes hebben een ruwer profiel en voorkomen glijpartijen in het zwembad!

Overschoentjes voor het zwembad kopen? Klik dan hier!

 

Schoenhoesjes voor de creche (creche sloffen)

Schoenen uit, of creche sloffen aan! Voorkom dat de vloer waar jouw kind speelt belopen wordt met schoenen en draag creche sloffen. Dit zijn herbruikbare hoesjes voor schoenen en voorkomen dat jouw zool vuil achterlaat in het kinderdagverblijf. De overschoenen zijn voor gewone schoenen en gemakkelijk aan te trekken.

Benieuwd naar de creche sloffen? Kijk dan hier verder!

 

Schoenhoesjes voor de voedingsindustrie

Voedselveiligheid is erg belangrijk in de voedingsindustrie. Bedrijven zijn verantwoordelijk voor het beheersen van de voedselveiligheidsrisico’s; Dit zijn namelijk de belangrijkste oorzaken ziekten overgedragen door voedsel. Hygiëne is daarom uiterst belangrijk.

De plastic wegwerp schoenhoesjes zorgen voor een verhoogde hygiëne. Een goede keus voor het verhogen van de hygiëne.

 

Veelgestelde vragen

 

Waar zijn schoenhoesjes te koop?

Bij “Nesto’s” kun je terecht voor de plastic blauwe wegwerp schoenhoesjes en de herbruikbare schoenhoesjes, ook wel “creche sloffen” genoemd. Bekijk ons assortiment schoenhoesjes.

Mis je een artikel in ons assortiment? Neem dan Contact met ons op.

 

Waarom bij ons schoenhoesjes kopen?

De plastic wegwerp schoenhoesjes van Nesto's zijn stevig en scheuren niet snel. Door het ruwe profiel van de plastic schoenhoesjes glijd je niet uit over natte vloeren. Hierdoor zijn de schoenhoesjes uiterst geschikt in zwembaden.

Daarnaast hebben de schoenhoesjes een grote universele maat. Hierdoor passen zowel kleine als grotere schoenen in de wegwerp schoenhoesjes van Nesto’s.

 

Waar zijn de schoenhoesjes van gemaakt?

De plastic wegwerp schoenhoesjes zijn gemaakt van chlorinated polyethyleen, waardoor deze overschoenen waterdicht zijn.

De herbruikbare schoenhoesjes zijn gemaakt van Nylon.

 

Voor welke schoenmaat zijn de schoenhoesjes?

De wegwerp schoenhoesjes hebben een universele maat en passen elke schoen. De herbruikbare schoenhoesjes gemaakt van Nylon zijn voor de schoenmaten 39 – 42.

 

Kunnen herbruikbare schoenhoesjes gewassen worden?

De herbruikbare schoenhoesjes kunnen prima in de wasmachine. Zorg wel dat deze gewassen worden bij maximaal 40 graden en een laag toerental.

 

Hoelang gaan de schoenhoesjes mee?

De blauwe plastic schoenhoesjes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. In de praktijk kunnen ze wel meerdere keren gedragen worden. Bepalend hiervoor is de dikte van de zool van je schoen.

Bij werkschoeisel met een dikkere zool en een ruwer profiel zullen de plastic schoenhoesjes sneller slijten dan bij schoenen met een platte zool. De herbruikbare schoenhoesjes gaan bij regelmatig gebruik 2 jaar mee.

 

Terug naar blog

sdfsdfsfsd

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Button label